Statistici îngrijorătoare din Statele Unite, în contextul pandemiei!

25% dintre cei infectaţi în districtul Los Angeles, o zonă cu peste 10 milioane de locuitori, sunt complet vaccinaţi

Oficialii din sănătate au indicat că peste 25% din noile cazuri de coronavirus din districtul Los Angeles au fost raportate la persoane complet vaccinate, procentul fiind în creștere față de luna trecută, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri, potrivit foxnews.com.

Oficialii din domeniul sănătății au dat asigurări că vaccinurile anti-COVID sunt eficiente și au spus că sunt de așteptat astfel de cazuri, însă procentul înregistrat în iulie reprezintă o creștere notabilă faţă de luna iunie, când persoanele complet vaccinate reprezentau 20% din infecțiile depistate în acel district, relatează Fox 11 Los Angeles.

“Pe măsură ce sunt vaccinați mai mulți oameni, numărul persoanelor complet vaccinate care se infectează va crește și din cauza variantei Delta mult mai infecțioasă, au crescut și expunerile la infecții”, explică Barbara Ferrer, directorul de sănătate publică al districtului Los Angeles.

Între 1 iulie şi 16 iulie, autorităţile sanitare au depistat 13.598 de cazuri de COVID-19 în zonă, dintre care 3.592 la persoane complet vaccinate.

Recomandare oficială: toate persoanele, vaccinate sau nu, ar trebui să poarte măşti în spaţiile publice închise

Dr. Tomás Aragón, directorul Departamentului de Sănătate Publică al statului California, a transmis că măștile ar trebui purtate în spaţiile publice din interior, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nu.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat pentru Los Angeles Times că persoanele care nu sunt vaccinate sunt cele care „măresc numărul de cazuri și de spitalizări”.

Marţi, 27 iulie, autorităţile raportau 891 de persoane spitalizate cu COVID-19 în districtul Los Angeles, care are peste 10 milioane de locuitori. Sunt cele mai ridicate valori din 13 martie încoace. Cu o zi înainte, luni, datele indicau 825 de persoane spitalizate. Numărul deceselor raportate marţi a fost de 15.

Sursa foto: Dreamstime