Conform oficialilor BMW, conceptul i3 Coupe care va fi prezentat publicului american este mult mai aproape de versiunea de serie care va ajunge în curând pe piețele din întreaga lume. Sub caroseria realizată în întregime din fibră de carbon se va afla un motor electric care dezvoltă 170 CP a cărui putere este furnizată către puntea din spate printr-o transmisie cu o singură treaptă. Setul de baterii necesar pentru a pune în mișcare motorul este amplasat sub podea, fapt ce îmbunătățește radical stabilitatea vehiculului.
Dimensiunile communicate de producător sunt: lungime – 3.964 mm, lățime – 1.768 mm și 1.555 mm înălțime. Ampatamentul este de 2.570 mm. Pentru a atinge autonomia anunțată de circa 160 km, BMW a dotat conceptul cu un selector cu ajutorul căruia șoferul poate impune stilul de condus în funcție de dorință. Astfel, există trei moduri de rulare – COMFORT, ECO PRO și ECO PRO+ – , acesta din urmă limitând viteza maximă la 90 km/h și anulând o parte dintre sistemele de confort pentru a reduce consumul de energie.
Grație inovativului sistem ConnectedDrive, posesorul unui BMW i3 va putea analiza încă înainte de a se deplasa la mașină, prin telefonul mobil, stadiul în care se află aceasta. precum și să stabilească ruta aleasă. O altă aplicație disponibilă pentru telefoanele mobile și furnizată de BMW este ParkNow. Grație acesteia, șoferul va putea găsi în prealabil, și chiar rezerva, un loc în parcările publice.