”BMW Concept M4 Coupe reflectă filozofia BMW M în forma sa ideală. Cea care combină genele mașinilor de curse cu cele ale vehiculelor care pot fi utilizate zilnic, fără restricții”, spune Friedrich Nitschke, președintele consiliului de administrație de la BMW M GmbH. Ca și cele patru generații M3 de până acum, Concept M4 Coupe urmărește o idee fundamentală, aceea de a oferi șoferilor posibilitatea de a conduse pe șoselele obișnuite o mașină cu performanțe similare unui vehicul destinat curselor de viteză.
Vopsit într-o nuanță specială, denumită „Aurum Dust”, noul BMW Concept M4 Coupe continuă limbajul de design specific tuturor modelelor ”M”: caracter puternic, emoție și dinamism extrem. Din orice unghi ai privi mașina, ea sugerează agilitate și performanțe superioare, iar elementele realizate din CFRP (carbon fiber reinforced plastics) precum plafonul, bara față, sau difuzorul posterior sunt menite să sublinieze reducerea greutății prin utilizarea materialelor ușoare.
Atât partea frontală a mașinii cât și cea posterioară prezintă elementele caracteristice mărcii bavareze, însă micile detalii de design, poziționate strategic, sunt cele care arată că nu avem de a face cu un BMW obișnuit. Deocamdată, oficialii mărcii bavareze nu au dat detalii despre trenul de rulare sau propulsorul care echipează conceptul și nici nu au dezvăluit informații referitoare la posibilitatea ca acest concept să se transforme curând în vehicul de serie.