În primul trimestru înmatriculările grupului (mărcile Renault, Dacia şi Samsung Motors) au scăzut cu 4,7% până la 608.455 de unităţi, pe o piaţă mondială care a înregistrat o creştere de 0,7%. În timp ce în Europa înmatriculările au scăzut cu 11,6%, Renault a înregistrat o creştere de 20,8% în regiunea Eurasia şi o creştere de 9,1% în regiunea Euromed-Africa.

‘Într-un context european dificil decât se preconiza, înmatriculările şi cifra de afaceri au scăzut în primul trimestru’, a indicat Renault într-un comunicat. ‘Cu toate acestea, graţie succesului înregistrat de noile produse, grupul şi-a întărit poziţiile pe principalele pieţe şi continuă creşterea sa internaţională’, se mai arată în comunicatul Renault.

Grupul auto francez intenţionează să lanseze în Europa noi modele (Captur, Zoé, noul Clio Estate şi noul Logan) precum şi să profite din plin de modelele lansate la finele lui 2012 (noul Clio şi noul Sandero). Grupul Renault îşi menţine obiectivele pentru 2013, respectiv creşterea înmatriculărilor şi înregistrarea unui rezultat pozitiv pentru divizia sa de automobile.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

SURSA: Agerpres