"Atragem atenţia că, în paşi mărunţi, va fi creată baza legală pentru înstrăinarea activelor Hidroelectrica şi pentru privatizarea potenţialului hidroenergetic amenajat, cea mai importantă resursă naţională ne-privatizată până acum", afirmă reprezentanţii Hidrosind.
Ei solicită o dezminţire oficială din partea MECMA cu privire la intenţia privatizării pachetului majoritar la Hidroelectrica

Pe de altă parte, în opinia acestora, managementul privat este soluţia de management cea mai nepotrivită şi ineficientă pentru conducerea Hidroelectrica.

"Considerăm că Hidroelectrica SA are nevoie de un manager profesionist, selectat din interior, cu o salarizare şi cu un contract de management corespunzătoare, care să-i permită să-şi aleagă singur atât echipa din conducerea executivă, cât şi directorii din sucursalele de hidrocentrale şi din filialele de reparaţii", se menţionează în comunicat.

Membrii Hidrosind consideră că mandatul directorului general trebuie legat de performanţa tehnico-economică caracteristică rolului pe care Hidroelectrica îl are în sistemul energetic naţional şi în economia naţională şi refuză să accepte ideea unui manager privat care să fie interimar până la listarea a 51% din acţiunile Hidroelectrica, "situaţie în care mărimea salariului acestuia nu mai contează dacă are ca adevărat obiectiv doar înstrăinarea societăţii Hidroelectrica". În acelaşi timp, Hidroelectrica are nevoie de un Consiliu de Administraţie profesionist, care să cunoască şi să înţeleagă nevoile societăţii, se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii Hidrosind mai atrag atenţia că, în opinia lor, prelungirea contractelor bilaterale de furnizare a energiei electrice încheiate de Hidroelectrica în afara OPCOM este nelegală.

În continuare, sindicaliştii din Hidroelectrica intenţionează ca, în data de 28 martie, să picheteze prefecturile judeţelor în care societatea are sedii de sucursale/filiale, iar în data de 4 aprilie vor picheta sediului MECMA cu numărul maxim de persoane care va fi aprobat. Referitor la contractele cu "băieţii deştepţi", în încercarea de a opri aceste contracte, Hidrosind va face un prim pas şi, în cursul lunii aprilie, va invita părţile implicate la conciliere, în vederea revocării prin înţelegerea părţilor contractante a actelor adiţionale la aceste contracte