Fostul primar, Marian Vanghelie, a avut parte de clipe de coșmar în urmă cu două săptămâni. Potrivit România TV, casa politicianului, din zona Ghermănești, a fost spartă de hoți. Se pare că, infractorii au furat bijuterii, dar și un tablou scump, de colecție.

Însă, până în momentul de față, autoritățile nu au reușit să afle cine sunt cei care i-au spart casa fostului primar. Oamenii legii sunt de părere că, hoții au intrat în casă, după ce au urmărit victimele și au stabilit care este programul acestora.

A fost suspendat din funcție pe motive de corupție

Marian Vanghelie, politician de meserie, a fost primarul Sectorului 5 al Municipiului București, în perioada 2000-2015. În ultimul an al mandatului său, acesta a fost suspendat din funcție, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție. Pe lângă funcția de primar, Vanghelie a fost și vicepreședinte al Partidului Social Democrat. De asemenea, Marian Vangheliea ocupat și funcția de președinte al Organizației PSD a Municipiului București.

În 2015, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, să rămână în arest preventiv în dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru corupţie. Mai exact, fusese acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Ce a transmis DNA?

“În perioada 2007 – prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de omul de afaceri, pe de altă parte”, susţine DNA.