Valeriu Gheorghiţă admite că a scăzut interesul românilor legat de vaccinare. Șeful CNCAV vrea să aducă vaccinul mai aproape de românii din mediul rural.

El a refuzat să mai vorbească despre țintele privind campania de vaccinare, având în vedere că obiectivul de 5 milioane nu a fost nici acum atins, deși data propusă a fost de 1 iunie.

Valeriu Gheorghiţă admite că a scăzut interesul românilor legat de vaccinare. Dă asigurări că e ceva temporar

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 10.000 de persoane se vaccinează, în medie, în această perioadă, cu prima doză, adresabilitatea fiind în scădere.

Gheorghiţă afirmă că este doar o situaţie temporară, aşteptându-se la creşterea numărului de persoane care se vor vaccina.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, vineri seară, dacă interesul pentru vaccinare a scăzut şi a afirmat:

”Este un lucru pe care-l observăm cu toţii, ne uităm la aceleaşi date şi, într-adevăr, în ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare, pentru doza 1.

Practic, vorbim despre o medie de 10.000 de persoane care se vaccinzează cu doza 1 în ultima perioadă”.

Ghorghiță crede însă că este vorba doar despre o situație temporară, arată news.ro.

”Epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment”

”Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi şi ne aşteptăm ca în prioada următoare numărul celor care vor fi vaccinaţi să fie în creştere, având în vedere reorganizarea activităţilor şi aducerea vaccinului mai aproape de beneficiari, în special în mediul rural”, a mai declarat Gheorghiţă.

Întrebat care este ţinta de vaccinare acum, preşedintele CNCAV a afirmat: ”Nu este vorba despre o ţintă, epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment. Rata de incidenţă este de 0,07 la mie, lucru care este foarte bun”.

Gheorghiţă a reiterat ideea că un sfert din populaţia eligibilă a primit cel puţin o doză de vaccin, mulţi având schema completă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că peste 25.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, peste jumătate cu doza de rapel.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.