Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă a spus, duminică seară, la Antena3, că BNR va avea un nou guvernator și o nouă echipă de conducere. El a susținut că, deși administrează zeci de miliarde de euro, veniturile instituției sunt negative.
„Dacă spunem să vină în țară, înțeleg că suntem ruși. România, sub administrarea BNR are 36 de miliarde de euro. Aproximativ 3 miliarde în aur. Restul în euro, dolari, etc., în depozit. Dacă România vrea să împrumute acum 33 de miliarde de euro, ar trebui să plătească aproximativ un miliard de euro pe an, pe zece ani. BNR obține venituri în 2017 de -80 de milioane de euro. Cam asta este situația în România, când unii se cred mai deștepți și pe viață într-un anume loc. Îmi doresc din tot sufletul ca noul guvernator și noua echipă de la BNR să fie patrioți. Altfel, România nu va putea scoate capul din țărână” a spus Darius Vâlcov.
Întrebat despre aducerea rezervei de aur în țară, conform unui proiect de lege semnat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, Vâlcov a spus: „Dacă spun să vină în țară înțeleg că suntem ruși”.
Mandatul guvernatorului Mugur Isărescu la conducerea BNR expiră în luna mai. Oficiali ai BNR au avut poziții critice față de unele măsuri luate de Guvern, printre care OUG 114.