Fondul australian de investiţii Valad, fostul Teesland iOG, va demara luna viitoare lucrările de finalizare a unei clădiri rămase la stadiul de structură în cadrul proiectului logistic A1 Business Park, potrivit companiei King Sturge, care a fost desemnată coordonator al procesului de proiectare şi construcţie.

„Câştigarea unei licitaţii în actualul context conferă încredere, însă este prea devreme să discutăm despre o revenire a sectorului construcţiilor în România. În plus, King Sturge este consultant în vederea închirierii acestor spaţii şi ia în considerare şi oportunităţile ivite pentru servicii de administrare a proprietăţii şi activelor A1 Business Park”, a declarat Resul Kilic, directorul departamentului de Project Management & Building Consultancy al King Sturge în România.

Clădirea va avea o suprafaţă de 9.000 mp destinată activităţii de industrie uşoară şi include spaţii de birouri şi de depozitare. Imobilul face parte din proiectul A1 Business Park din care au fost finalizate primele două faze ce cuprind 98.000 mp. Imobilul se preconizează că va fi finalizat în circa opt luni.

La începutul lui 2008, Valad a anunţat că parcul va fi dezvoltat în cinci faze extinse până la o suprafaţă de 300.000 mp, investiţia necesară finalizării fiind estimată la 200 mil. euro. Parcul logistic a fost cumpărat de Valad pentru suma de 70 mil. euro şi este singurul proiect deţinut de companie în România.

Dezvoltatorul imobiliar Cefin Real Estate, parte a grupului italian Cefin, avea în plan înainte de criză construirea, în parteneriat cu Valad, a şapte parcuri industriale în oraşe cu peste 100.000 de locuitori, investiţia medie pentru un proiect fiind de circa 70 de milioane de euro. Terenurile necesare proiectelor sunt în proprietatea Cefin, însă planurile au fost amânate.