"Una dintre cele mai căutate teroriste din lume, Samantha Lewthwaite, care lupta în cadrul unui batalion ucrainean, a fost ucisă de un lunetist voluntar", relatează publicaţia irlandeză, care citează agenţia de presă rusă Regnum.

"Conform informaţiilor noastre, Văduva Albă lupta de partea batalionului ucrainean de voluntari Aidar, ca lunetist", precizează agenţia rusă.

"Ea a fost ucisă de un lunetist voluntar, care a venit din Rusia să lupte pe frontul din Lugansk", adaugă agenția Regnum, precizând că "serviciile speciale ucrainene au pus un preţ de aproape un milion de dolari pe capul lunetistului rus care a ucis-o pe terorista britanică".

Lewthwaite, supranumită "Văduva Albă", era pe lista celor mai căutați teroriști, întocmită de autorităţile britanice. În septembrie au apărut informaţii potrivit cărora Samantha Lewthwaite s-a alăturat teroriştilor din gruparea Stat Islamic în Siria.

„Văduva Albă” Samantha Lewthwaite a fost căsătorită cu Jermaine Lindsay, unul dintre autorii atentatelor sinucigaşe comise la Londra pe 7 iulie 2005. Ea ar fi fugit din Marea Britanie în 2009 şi era suspectată de implicare într-o serie de atacuri comise în Kenya.