Campaniile de vaccinare au demarat în forță în multe dintre țări, după realizarea primelor produse pentru imunizarea populației împotriva noului coronavirus.

Revenirea vieții la normal, dar și refacerea economiilor afectate de măsurile de lockdown sunt acum privite ca fiind în relaționare directă cu succesul acestor campanii de vaccinare.

Vaccinarea vizează 96.000 de locuitori

Seychelles îşi propune să devină prima ţară din lume care să îşi vaccineze anti-COVID-19 cel puţin 70% din populaţia adultă, a anunţat preşedintele Wavel Ramkalawan.

Campania de vaccinare a debutat duminică în arhipelagul est-african cu 96.000 de locuitori, transmite dpa.

Potrivit biroului preşedintelui, lui Ramkalawan i-a fost administrată o doză de vaccin produs de compania chineză Sinopharm.

Ministerul Sănătăţii începe luni campania de vaccinare a grupurilor cheie din populaţie, prin imunizarea cadrelor medicale.

În plus faţă de cele 50.000 de doze de vaccin Sinopharm donate de Emiratele Arabe Unite, Seychelles va mai primi 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca din partea guvernului indian în cursul acestei luni, a spus Ramkalawan.

Un singur deces de coronavirus raportat înainte de vaccinare

Arhipelagul Seychelles a raportat până acum 508 cazuri de infectare cu coronavirus şi un deces, conform organizaţiei de sănătate panafricane Africa CDC.

Republica Seychelles este o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1.600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar.

Alte regiuni și țări vecine sunt: Zanzibar la vest, Maurițius și Réunion la sud, Comore și Mayotte în sud-vest, Maldive la nord-est.

Procesul de democratizare, demarat 1991, continuă, economia de piață este încurajată, însă autoritățile se opun dezvoltării necontrolate a turismului (care reprezintă principalul izvor de devize străine), pentru a nu periclita ecosistemele din insule

Nelocuite până la descoperirea lor de către portughezi, insulele Seychelles sunt colonizate de francezi la jumătatea secolului al XVIII-lea.

Ulterior cucerite de Regatul Unit, la 1 octombrie 1975 Seychelles obțin autonomia internă, iar în urma Conferinței constituționale de la Londra (19 – 22 ianuarie 1976) își proclamă la 28 iunie 1976 independența ca republică în cadrul Commonwealth-ului.

Seychelles are cea mai mică populație dintre toate statele Africii.