Aceste măști nu vor mai fi permise! Noi interdicții pentru români. Se întâmplă de sâmbătă

În acest context, se va propune obligativitatea purtării măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, în toate spațiile publice, închise și deschise, conform informațiilor transmise de stirileprotv.ro Întrunirea ar avea loc marți seară sau miercuri dimineață iar măsura va intra în vigoare de sâmbătă, scrie sursa menționată.

Așadar, autoritățile din Capitală recomandă utilizarea măştilor de tip FFP2 şi a celor chirurgicale în detrimentul celor din material textil, care nu ar asigura un grad ridicat de protecţie în fața COVID-19. Mai mult, medicii spun că masca trebuie schimbată după 3 ore, indiferent de tipul acesteia.

Măştiile de tip FFP2, mai eficiente

De asemenea, autorităţile din România au recomandat oficial purtarea măştii de tip FFP2 ca fiind cea mai eficientă. De exemplu, în Austria şi în unele landuri din Germania este obligatorie în mijloacele de transport în comun, în magazinele alimentare sau în instituţii.

În cazul în care o persoană infectată este fără mască iar cel expus poartă o mască de pânză, acesta din urmă se va bucura de protecţie în jur de 20 de minute. 30 de minute îl va proteja masca chirurgicală și două ore și jumătate o mască FFP2, conform unui studiu realizat la Universitatea din Minnesota.

Bilanț COVID marți, 4 ianuarie

Decizia respectivă ar urma să fie luată în contextul în care numărul infectărilor continuă să fie pe un trend ascedent. Până astăzi, 4 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.816.956 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 11.745 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.745.012 pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.900 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 186 de cazuri de pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 414 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 58.866 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.01.2022 (10:00) – 04.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 52 de decese (22 bărbați și 30 femei), dintre care 5 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.