O localitate din România a ajuns la o incidență a infectărilor cu COVID la 4,68 la mia de locuitori. Din această cauză autoritățile au decis să impună restricții mult mai dure.

E vorba de localitatea Denta din Timiș unde, în ultimele zile, aic s-au înregistrat 15 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Prin urmare, începând din această noapte intră în vigoare o serie de restricții, conform deciziei luate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, în weekend va fi interzisă circulația între orele 20:00 și 5:00 fără motive întemeiate. Magazinele și unitățile de prestări servicii în spații închise vor fi deschise doar până la ora 18:00, Sălile de sport și de fitness își suspendă activitatea.

Opt localități din județul Timiș, lovite de COVID

În prezent, alte opt localități din județul Timiș au o incidență a cazurilor de COVID între două și patru la mia de locuitori.

Incidenţa infectărilor SARS-CoV-2 s-a dublat și în localitatea Igneşti, unde a ajuns la 10,14 la mie. Și aici, autorităţile au decis ca restricţiile de circulaţie pe timp de noapte să fie aplicate tot timpul, nu doar în weekend.

De altfel, și în ultimele 24 de ore a fost raportat un număr mare de infectări – 77 -, dintre care 50 la Timișoara, unde rata se menține însă sub 1. Secțiile ATI sunt pline, aici fiind internate 28 de persoane la care se adaugă alte 123 pe secțiile COVID. Din fericire, printre acestea nu sunt copii.

Situația devine critică în România. Crește numărul de infectări, al deceselor și al pacienților internați la terapie intensivă. Țara noastră a registrat astăzi 1520 de cazuri noi de COVID-19, din peste 43.000 de teste efectuate. În ultimele 24 de ore, 33 de persoane infectate cu virusul au murit, iar la terapie intensivă sunt acum 345 de pacienți. Cele mai multe cazuri au fost tot în București, capitala fiind urmată de județele Satu Mare, Timiș, Ilfov, Maramureș și Suceava.