Lovitură totală pentru PNL! USR-PLUS cere demisia unui cunoscut primar: Nu poate funcționa cu două dosare penale

Ana Raluca Roșu, liderul grupului de consilieri USR-PLUS, a cerut demisia primarului Iașului, Mihai Chirica, chiar în debutul şedinţei de consiliu local. Ea spune că primarul face orașul de râs.

„Solicit demisia lui Mihai Chirica din funcţia de primar. Aţi făcut de râs Iaşiul. Sunteţi dublu inculpat după doar şase luni de mandat. Iaşiul nu poate funcţiona cu un primar cu două dosare penale”, a declarat Roşu.

Primarul Iașului a precizat că singura sa preocupare în următorii trei ani este să prezinte adevărul şi să rezolve problemele ieşenilor.

Totuși, consilierul USR PLUS Răzvan Timofciuc a insistat pe tema dosarelor în care este implicat Chirica. El a precizat că, oriunde în lume, în momentul în care un primar este cercetat penal, el demisionează din funcție.

„Nu ţineţi oraşul prizonier. Este o chestiune de bun-simţ”, a spus Răzvan Timofciuc.

Mihai Chirica s-a autosuspendat din fruntea filialei municipale a PNL

Având în vedere problemele sale din justiție, Mihai Chirica a decis să se autosuspende din fruntea filialei municipale a PNL. El spune că timpul va arăta că acuzaţiile lansate împotriva sa nu sunt adevărate.

Amintim că primarul Iașului, fostul arhitect-şef al oraşului şi patronul unui ziar local, sunt, printre alte persoane, urmărite penal în dosarul privind concesionarea unui teren al Primăriei Iaşi.

Edilul Mihai Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că un teren situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

Mihai Chirica a fost trimis în judecată şi într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Sursa foto: usrplus.ro