„Eu înțeleg că dăm și noi românii niște tancuri, doar să nu se strice până la graniță.”, se arată îngrijorat și amuzat în același timp fostul premier, care a comentat într-o notă mai serioasă soarta războiului. 

„Eu nu văd războiul ăsta terminându-se prea repede. Nu vrea nimeni. De ce să-l oprim? E foarte trist. Am văzut că domnul Zelenski a vorbit la Golden Globe, dacă vorbește și la Oscar… (…) E clar că războiul îl câștigă Occidentul. America, Europa, nu Ucraina. Pentru că în primul rând, războiul e economic și tehnologic, unde Rusia nu are nicio șansă. Dar e la fel de clar, cum s-a întâmplat și cu Napoleon, și cu Hitler, că e mare rău Rusia asta. Știu că mulți din România, dacă-i asculți la televizor, spun că mâine pun steagul pe Berlin. Nu e așa ușor.”, e de părere Victor Ponta.

Va fi atacată România?

„Nu ne atacă nimeni pe noi. Hai să lăsăm prostia asta. Rusia a pierdut războiul pentru că nu l-a terminat într-o săptămână. Dacă într-o săptămână îl terminau, îl câștigau. De când s-au lungit peste o săptămână, e clar că l-au pierdut. Acum asistăm la mutarea cortinei de fier, care trecea pe la Berlin, s-a mutat pe Donetk. Acum, Slavă Domnului, suntem și noi pe partea bună, dar s-a mutat și cu tot ce însemna Războiul Rece. O propagandă penibilă pentru noi oamenii care mai avem trei neuroni și nu suntem foci. De multe ori, propaganda e cumplită. Bă, minte-mă, frumos, nu-ți bate joc de mine!”, a mai spus Victor Ponta.