Potrivit primăriei, care citează documente OMS, soluția este și o substanță organică, antiseptică, deloc toxică, nici pentru oameni, nici pentru animale, dar eficientă contra virușilor.

„Ploaia de sănătate!”

”Da, peroxidul de hidrogen (soluția cunoscută popular drept apa oxigenată) este un dezinfectant natural, 100% biodegradabil, iar concentrația utilizată în procedeul de pulverizare aeriană este între 0,5-0,8%, rezultând din această diluție o soluție non-corozivă, prietenoasă cu mediul”, se arată în comunicatul primăriei. Soluția va fi pulverizată zilnic dintr-un elicopter Robinson pilotat de Cornel Antonovici. Intervalul orar variază în funcție de condițiile atmosferice, care pot influența procesul de dezinfecție.

Eficiență crescută

“Viața noastră s-a schimbat radical în ultimele săptămâni, iar noi, cei din administrația locală, căutăm metode inovative de a dezinfecta spațiile publice, astfel încât membrii comunității să se simtă în siguranță. Începând de astăzi, suplimentăm metodele clasice de a combate răspândirea noului coronavirus printr-o metoda nouă și mai rapidă pentru dezinfecție: pulverizarea aeriană. Nicio măsură nu este de prisos, dacă ajută la combaterea acestei pandemii, iar eu voi încerca prin orice mijloace să previn infectarea locuitorilor Sectorului 6”, a mai spus primarul Mutu.