Pretul petrolului a inregistrat astazi o scadere de mai mult de 7 dolari, in ciuda previziunilor care aratau ca uraganul Gustav, care va atinge zona rafinariilor din sud, va avea efecte nefaste asupta pietei petrolului.

La New York, dupa o deschidere care nu anunta nimic, fiind la fel de plata ca intreaga zi de ieri, barilul a inceput sa scada. In cursul diminetii de astazi a atins valori ce pareau istorie in urma cu cateva luni, in jurul valorii de 106 dolari, iar cea mai scazuta a fost 105,45 dolari. La ora redactarii materialului, pretul a crescut usor fata de minim, pana la 107,60 dolari. Ieri, la New York petrolul era 115,46 dolari iar la Londra era 114,15 dolari.

In cazul in care isi va mentine trendul descendent, pretul unui baril de petrol ar putea atinge iarasi valoarea de 100 de dolari. Pentru acest obiectiv insa, trebuie observate cu atentie efectele uraganului, care, prin definitie, ar impinge pretul in sus. Un exemplu elocvent in acest sens a fost uraganul Katrina de acum cativa ani, care a impins pretul petrolului in sus cu cativa dolari.

UPDATE: In jurul orei 21, petrolul a inceput sa o ia usor in sus pe intraday, atingand valoarea de 108,81 dolari, in scadere fata de inchiderea de ieri cu 6,65 dolari.