Operatorul aerian low-cost lansează zboruri pe o nouă destinaţie din Italia, pe ruta Bucureşti – Napoli, curse ce vor fi operate din 23 septembrie, de două ori pe săptămână. Anunţul vine după ce ieri, compania din Ungaria anunţase alte două noi zboruri pe rutele Bucureşti – Bologna/Forlin şi Bucureşti – Catania.

Astfel, Wizz Air a ajuns la un număr de 13 rute operate între România şi Italia intrând în lupta cu rivalii de la Blue Air pentru atragerea pasagerilor de pe cursele suspendate ale MyAir. Bucureşti – Napoli este una din rutele pe care MyAir opera curse, iar Blue Air avea deja în portofoliu această destinaţie din Italia.

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunţat ieri că va introduce două noi zboruri cu destinaţia Italia. Este vorba de un zbor pe ruta Bucureşti – Catania, care va fi lansat în 21 septembrie, şi altul, operat începând cu 28 septembrie, tot din Capitală, dar spre Bologna/Forli.

Bătaie pe clienţii MyAir

Lansarea este motivată de către reprezentanţii companiei prin schimbările petrecute în mediul competiţional, ceea ce înseamnă că şi operatorul din Ungaria a început ofensiva pentru a atrage câţi mai mulţi clienţi ai companiei MyAir, aflată la în colaps. Asta mai ales că, italienii de la MyAir aveau în portofoliu aceste două destinaţii. Ba mai mult, principalul concurent al Wizz Air, compania românească Blue Air, operează zboruri pe aceste rute.

Cele două noi curse întregesc portofoliul  de curse spre Italia al companiei Wizz Air din Bucureşti, Cluj-Napoca sau Timişoara spre Roma, Milano, Veneţia, Catania, Bologna/Forli şi Napoli.

Pentru început, pentru fiecare dintre noile destinaţii vor fi operate două zboruri pe săptămână, iar preţurile pornesc de la 140 de lei, cu taxele incluse, pentru un bilet dus-întors.

Şi reprezentanţii celui ce-al doilea mare jucător de pe piaţa locală de transport aerian low-cost, Blue Air, au declarat pentru capital.ro că discută posibilitatea introducerii de noi curse pentru a acoperi golul lăsat de MyAir.