Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, triplparea taxei auto pentru masinile second-hand, in timp ce taxa pentru pentru masinile noi va fi suspendata, incepand cu 15 decembrie, informeaza site-ul evz.ro

Mai mult, prima de casare a fost majorată de la 800 la 1.000 de euro, în condiţiile în care anul viitor urmeaza sa fie casate 60.000 de maşini, cu 50% mai mult fata de acest an.

Potrivit premierului Calin Popescu Tariceanu, Comisia Europeana (CE) nu a transmis inca un raspuns cu decizia Guvernului de a suspenda timp de un an taxa auto pentru masinile noi.

Taxa de primă înmatriculare, introdusa în Codul Fiscal de la începutul anului trecut, a devenit, din martie 2007, obiectul unei proceduri de încălcare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeană.

Între timp, autorităţile române au avut mai multe runde de negocieri cu Comisia Europeană pentru ca aceasta să accepte forma de calcul a taxei.

UPDATE:

Potrivit orgonantei Guvernului, sunt scutite de la plata taxei auto doar masinile noi care au o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 cmc.

Astfel, taxa se va tripla si in cazul masinilor noi din categoria Euro 4, cu o capacitate cilindrica peste aceasta limita.

Pe de alta parte, in cazul masinilor din categoria Euro 4 care sunt dotate cu un motor mai mic de 2.000 cmc vor fi scutite de la plata taxei de poluarea auto in perioada 15 decembrie 2008 – 31 decembrie 2009.

Citeste mai mult