Ilie Penescu, fratele patronului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a anunţat ieri că va vinde cele cinci hipermarketuri PIC, informează evz.ro.

Speculaţii din piaţă dau retailerul Cora ca fiind interesat de preluarea celor cinci hipermarketuri PIC. Contactaţi de EVZ, reprezentanţii Cora nu au dorit, însă, să comenteze informaţiile. Cele cinci magazine sunt situate în Piteşti, Oradea, Craiova, Brăila şi Călăraşi.

Ilie Penescu nu a precizat dacă tranzacţia a fost încheiată sau dacă urmează să fie finalizată în perioada imediat următoare. Omul de afaceri nu a dezvăluit nici valoarea tranzacţiei.

Menţionăm că finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, împreună cu directorul general al PIC, Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi preventiv pe 14 aprilie.

Cornel Penescu: „Ofertă de 450 de milioane de euro ca să vând”

În ultimii ani, ofertele de preluare a lanţului de hipermarketuri nu au lipsit, dar cei doi oameni de afaceri nu erau dispuşi să vândă. Vorbind despre valoarea grupului, Cornel Penescu spunea pentru Top 300 Capital: „Dacă vreţi valoarea de piaţă, eu am ofertă de 450 de milioane de euro să vând“.

Cumpărarea PIC, oportunitate pentru Louis Delhaize

Reţeaua de hypermarketuri Cora face parte din grupul Louis Delhaize, care deţine pe piaţa locală şi magazinele hard-discount Profi.

Prin preluarea celor cinci hipermarketuri PIC, Louis Delhaize îşi poate consolida poziţia pe piaţă, urmând aceeaşi strategie pe care a adoptat-o în 2007, când a achiziţionat reţeaua Albinuţa, prin intermediul Profi.

Profi Rom Food a cumpărat în vara lui 2007 de la societatea lituaniană Maxima LT lanţul de supermaketuri Albinuţa pentru 8 milioane de euro. În momentul derulării tranzacţiei, Albinuţa Shops opera nouă magazine în Bucureşti.

În acest moment, Profi Rom Food numără 150 de magazine în întreaga ţară, iar Cora Romania deţine trei hipermarketuri, două în Bucureşti şi unul în Cluj-Napoca.