Ford se claseaza pe locul doi in privinta vanzarilor auto in luna octombrie pe piata autohtona, dupa Dacia, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

In octombrie, Ford a comercializat pe piata interna 2.591 de autovehicule si a atins o cota de 10,6% din piata.

Din totalul autovehiculelor vandute de Ford , 2.278 au fost autoturisme, in timp ce 313 de unitati au facut parte din categoria vehiculelor comerciale usoare (LCV), cu masa mai mica de 3,5 tone.

Ca urmare a rezultatelor obtinute in luna octombrie, Ford se claseaza pe primul loc in randul vanzarilor de autovehicule din import.

Astfel, compania care se ocupa de destinele marcii Ford pe piata din Romania a reusit sa urce de pe pozitia a asasea in clasamentul marcilor din import, devansand concurentii Volkswagen (loc 2), Renault (loc 3), Skoda (loc 4) si Opel (locul 5).

Conform datelor APIA, cresterea vanzarilor inregistrata de Ford in Romania in luna octombrie fata de septembrie a fost de 115%, in timp ce Renault, a doua marca „pe plus” a inregistrat o crestere cu numai 7,9%.

Pe de alta parte, toate celelalte marci auto din import aflate in top 10 au inregistrat o scadere a vanzarilor de la o luna la alta:

 * Opel       -40,5%
 * Toyota     -33,0%
 * Skoda      -32,0%
 * Fiat       -30,9%
 * Chevrolet  -27,3%
 * Hyundai    -25,7%
 * Peugeot    -6,9%
 * volkswagen -6,0%
 * Alte marci -9,0%

Ford a ajuns pe primul loc in octombrie si la capitolul cel mai vandut model auto din import.

Drept urmate, Fiesta a fost comercializat in 1.417 unitati pe piata romaneasca, in crestere cu 473,7% in octombrie fata de septembrie a.c. Astfel, Ford Fiesta a urcat pe locul intai in aceasta sectiune, tocmai de pe locul 18 ocupat cu o luna inainte.

Rezultatele Ford au fost depasite doar de Dacia in luna octombrie.

Marca autohtona a fost comercializata in 6.664 unitati, dintre care 5.912 au fost autoturisme.

In luna a zecea din acest an au fost comercializate 24.438 de autovehicule in Romania, dintre care 20.478 au fost autoturisme.

UPDATE:

Ford se mentine in fruntea clasamentului si in privinta segmentului de vehicule comerciale din import, cu masa mai mica de 3,5 tone.

Conform APIA, vanzarile Ford pe acest segment au scazut insa cu 49,4% in octombrie (313 unitati) fata de septembrie (619 unitati).

Cu toate acestea, Ford este pe locul doi in clasamentul marcilor de import la acest capital, atat in luna octombrie, cat si in perioada primelor zece luni ale acestui an, cu 4.708 de unitati comercializate in total.

Cea mai bine vanduta marca din import pentru vehicule comerciale cu masa mai mica de 3,5 tone ramane si in aceasta luna Fiat, cu un volum de 594 unitati vandute pe piata din Romania.

In ceea ce priceste cel mai bine vandut model de vehicul comercial din import cu masa mai mica de 3,5 tone, Ford isi mentine prima pozitie, cu Transit, care a fost comercializat in 275 de unitati in octombrie si 4.091 unitati in primele zece luni.

In septembrie, Ford a vandut 518 unitati ale acestui model, ceea ce inseamna ca in octombrie a avut loc o scadere cu 46,9% a volumului de vanzari pentru Transit fata de luna precedenta.

Fiat Doblo Cargo ocupa locul doi in clasamentul celor mai bine vandute modele de vehicule comerciale din import, cu masa mai mica de 3,5 tone, pentru luna octombrie (213 unitati).

De asemenea, Fiat Ducato este pe locul doi pentru intreaga perioada a primelor zece luni, cu 2.494 unitati, se mai arata in statisticile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.