Premierul desemnat Lucian Croitoru a început consultările vineri dimineaţă, în încercarea de a obţine o majoritate parlamentară.

Avându-l alături pe premierul interimar, Emil Boc, Croitoru a avut primele discuţii cu reprezentanţii UDMR la Palatul Victoria. La finalul întrevederii, preşedintele Uniunii, Marko Bela, a spus că va susţine în continuare candidatura lui Klaus Johannis.

„Nu suntem împotriva unui Guvern de uniune naţională, dar propunerea pentru funcţia de premier a majorităţii constituite în Parlament este Klaus Johannis. Nu înţelegem de ce preşedintele României a respins această propunere”, a arătat Bela.

El a precizat că legea fundamentală ar trebui citită în spiritul ei. Constituţia prevede că preşedintele României poate propune consultări şi are rol de mediere pentru a ajuta la constituirea unei majorităţi parlamentare care să susţină un premier. „Noi avem deja o majoritate parlamentară care susţine un candidat, iar acesta este Klaus Johannis”, a spus Bela.

UPDATE

Traian Băsescu: Dacă acest Guvern nu trece, voi desemna un premier de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament