Noul model Honda Civic 5 uşi a fost declarat unul dintre cele mai sigure autovehicule din Europa, în conformitate cu rezultatele testelor de impact Euro NCAP.  Mai mult, Euro NCAP a anunţat că va extinde premiul NCAP Advanced pentru sistemul Honda Collision Mitigation Braking System (CMBS – Sistem de prevenire şi frânare în caz de coliziune), tehnologie ce va echipa şi noul model Honda Civic.

Noua Honda Civic a primit punctajul maxim, 5 stele Euro NCAP. Sistemul de evaluare se axează asupra performanţelor generale în ceea ce priveşte siguranţa, ceea ce oferă clienţilor posibilitatea de a înţelege cu uşurinţa modul de evaluare. Sistemul ia în considerare protecţia pasagerilor, protecţia copiilor, protecţia pietonilor şi disponibilitatea sistemelor pentru asistarea şoferului. De la introducerea noului sistem de evaluare Euro NCAP (februarie 2009) toate modelele Honda ce au fost testate au obţinut 5 stele.

Noul model Civic

Noul model Honda Civic 5 uşi a fost dezvoltat special pentru piaţa din Europa. Maşina porneşte de la punctele forte ale predecesorului sau ducându-le la un alt nivel. Modelul Civic oferă un nivel extrem de redus de CO2 – modelul diesel produce doar 110g/km cu 150 CP şi un cuplu de 350 Nm.

Noul Civic va fi disponibil cu trei motorizări: 1.4 litri şi 1.8 litri benzină şi 2.2 litri diesel. Toate motorizările sunt echipate cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte, ECO Assist și Idle Stop. De asemenea, sunt echipate cu sistem Hill Start Assist. Motorul 1.8 litri este, de asemenea, disponibil împreună cu o cutie de viteze automata cu 5 trepte.