Documentele arată că nepoata unui lider puternic din China a devenit acționar unic în două societăți din Insulele Virgine Britanice încă din adolescenţă. Jasmine Li tocmai şi-a început studiile la Universitatea Stanford din Statele Unite, când companiile au fost înregistrate pe numele ei, în decembrie 2010.

Bunicul ei, Jia Qinglin era la acea vreme al patrulea politician în ierarhia din China. Alte figuri proeminente care au profitat de companii offshore sunt fratele vitreg al președintelui, Xi Jinping și fiul vitreg al lui Zhang Gaoli, un alt membru al corpului politic de top din China. Toţi aceştia fac parte din "nobilimea roșie", a cărei influență se extinde mult dincolo de politică.

Printre cei care mai apar se află fiica lui Li Peng, care a supervizat represaliile brutale împotriva protestelor din Piata Tiananmen și Gu Kailai, soția lui Bo Xilai, fost membru al Biroului Politic, închis pe viață pentru corupție și abuzuri de putere. Rudele au avut companii care erau clienți ai firmei de avocatură Mossack Fonseca.

Nu există nimic în documentele care să sugereze că politicienii în cauză au avut vreun beneficiu material în societățile legate de membrii de familie ai acestora. Incepand de luni, cenzura din China a blocat accesul la dezvăluirile despre familiile din conducerea politică a ţării. În prezent, există rapoarte că cenzorii șterg sute de posări de pe rețelele sociale Sina Weibo și Wechat, iar unele organizații media, inclusiv CNN, spun că părți ale site-urile lor au fost blocate.