În scurtul său mandat, început în noiembrie anul trecut, Emanuele Butta a avut contribuit la dezvoltarea continuă a activităţilor de Retail, implementând o serie de soluţii inovative, menite să adapteze oferta de produse, servicii şi know-how a băncii la nevoile clienţilor. Printre acestea, noul model de deservire a clienţilor IMM sau opţiunile de economisire puse la dispozitia clienţilor persoane fizice.

Anterior sosirii în România, Emanuele Butta a fost Head of CEE Retail Sales în cadrul grupului UniCredit şi a coordonat implementarea mai multor proiecte, atât în România, cât şi în alte ţări în care grupul îşi desfăşoară activitatea, precum Rusia, Serbia, Cehia şi Kazahstan. Emanuele Butta s-a alăturat UniCredit în 1992, pe parcursul celor 20 ani ocupând diverse funcţii în divizia Retail în Italia şi la nivel de grup.

Maurizio Volcich va prelua astfel coordonarea Diviziei Retail a UniCredit Ţiriac Bank. Anterior preluării acestor noi responsabilităţi, a fost Head of Retail al UniCredit Bank Serbia, din martie 2009 până în prezent. Experienţa sa în grupul UniCredit cumulează peste 30 de ani, din care 11 ani de activitate bancară în Europa Centrală şi de Est, în Croaţia, Slovacia şi Serbia.

Potrivit reglementărilor în vigoare, Maurizio Volcich aşteaptă aprobarea Băncii Naţionale a României (BNR).