Ungaria a criticat din nou politica Bruxelles-ului

Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, a criticat politica Bruxelles-ului în timpul unei vizite în Tunisia. El a avertizat că președinția viitoare a Ungariei în UE va fi înconjurată de riscuri semnificative. De altfel, a spus că una dintre cele mai mari amenințări este presiunea migrației asupra Europei.

După întâlnirea cu președintele Tunisiei, Kais Said, ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, a sugerat că în loc să finanțeze organizațiile neguvernamentale care facilitează transportul migranților, Bruxelles-ul ar trebui să investească în dezvoltarea gărzilor de coastă în Africa de Nord.

Szijjártó a subliniat că situația este complicată și de faptul că oficialii de la Bruxelles susțin în prezent o politică favorabilă migrației. El spune că acest lucru este dăunător atât pentru Europa, cât și pentru Africa de Nord. El a argumentat că imigrația ilegală reprezintă o amenințare atât pentru țările de tranzit, cât și pentru cele de destinație.

„Pentru a putea acţiona eficient împotriva migraţiei, la Bruxelles ar fi necesare două schimbări. În primul rând, trebuie să încetăm finanţarea ONG-urilor care cooperează cu traficanţii de persoane şi transportă migranţi”, a declarat ministrul maghiar.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a acuzat că aceste ONG-uri:

  • transportă migranţi pe Marea Mediterană
  • cooperează cu traficanţii de persoane
  • aduc imigranţi ilegali în Europa în schimbul unor sume de bani
ministrul de Externe din Ungaria
Szijjártó Péter (SURSA FOTO: Facebook, Szijjártó Péter)

Populația din Africa va crește cu 750 de milioane de persoane în următorii 20 de ani

Péter Szijjártó a subliniat că în următorii 20 de ani se estimează că populația din Africa va crește cu 750 de milioane de persoane, evidențiind nevoia de programe substanțiale de dezvoltare economică în regiune.

Oficialul maghiar a avertizat că în lipsa acestor programe de dezvoltare, dacă Europa nu acordă atenție Africii, în anii și deceniile viitoare se vor confrunta cu provocări umanitare și de securitate dificil de gestionat. El a plecat din Tunis spre Dușanbe, capitala Tadjikistanului.

ungaria, steag
Ungaria / SURSA FOTO: Dreamstime

Ungaria se pregătește să preia președinția Consiliului UE

Începând cu 1 iulie, Ungaria se pregătește să preia președinția Consiliului UE.

János Bóka, ministrul ungar responsabil cu afacerile Uniunii Europene, a declarat că una dintre sarcinile importante ale președinției ungare a UE va fi monitorizarea rapoartelor speciale ale Curții de Conturi Europene.

Aceste rapoarte vor acoperi domenii precum:

  • gestionarea cauzelor fundamentale ale migrației
  • inteligența artificială
  • etichetarea alimentelor
  • securitatea aprovizionării cu gaze a Uniunii Europene

Pe Facebook, politicianul a menționat că a avut o discuție cu Tony Murphy, președintele Curții Europene de Conturi, despre prioritățile președinției ungare și despre rapoartele asociate ale Curții de Conturi.