Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat că, dacă va fi ales primar general, prima sa acțiune va fi îmbunătățirea ordinii și a siguranței publice în București.

Prima acțiune ca primar va viza ordinea și siguranța publică în București

Burduja a subliniat necesitatea reformării Poliției Locale și a redistribuirii acesteia în zonele cu risc crescut de criminalitate.

„Primul lucru, ordinea şi siguranţa publică, care nu există aşa cum ar trebui. Vedem asta de la lucruri mici la fapte foarte grave”, a afirmat Burduja la Prima News.

Sebastian Burduja a adăugat că este necesară și o monitorizare video mai eficientă a acestor zone.

„Trebuie să aplici nişte principii meritocratice, să poziţionezi Poliţia Locală în zonele de risc, în apropierea şcolilor, parcurile publice, trebuie să monitorizezi video”, a subliniat Burduja.

Candidatul PNL a evidențiat de asemenea problemele cu care se confruntă orașul, cum ar fi graffiti-urile, casele părăsite și alte semne de neglijență urbană, care contribuie la degradarea socială și creșterea criminalității.

În ceea ce privește dezvoltarea urbană, Burduja a recunoscut existența unei așa-zise mafii imobiliare, care a permis construcția de blocuri între case, deseori depășind înălțimile autorizate.

„Asta nu înseamnă că trebuie să blochezi oraşul, pentru că, dacă faci asta, generezi acest fenomen de dezvoltare urbană necontrolată, care înseamnă că împingi cetăţenii la periferie”, a spus Burduja, subliniind necesitatea unui program clar pentru conservarea caselor de patrimoniu.

Sebastian Burduja, dezamăgit de starea actuală a Capitalei

Liberalul și-a exprimat nemulțumirea față de starea actuală a orașului București și lipsa de mândrie civică a locuitorilor săi. Burduja a subliniat că Bucureștiul are potențialul de a deveni o metropolă majoră pe scena europeană, dar că momentan nu își atinge capacitatea.

„Ştiţi ce mă deranjează, aşa, mai mult simbolic? Ne-am pierdut cumva mândria de a aparţine acestui oraş. Nu există bucuria de a trăi în Bucureşti”, a declarat Burduja.

Sebastian Burduja a criticat modelul actual de administrație și a exprimat dorința de a transforma Capitala într-un oraș, comparabil cu metropolele europene precum Viena și Berlin, pe care le admiră.

El a adăugat că orașul trebuie să își revendice locul pe care-l merită, acela de a fi o capitală vibrantă și atractivă, unde istoria se împletește armonios cu modernitatea.