Șefii de la Sepsi sunt foarte sensibili când aud de România

Incident la un meci de fotbal între echipele U Cluj și Sepsi Sfântul Gheorghe. Fanii U Cluj au fost împiedicați să intre pe stadion cu un steag ce purta culorile tricolorului românesc. Din cauza mesajului inscripționat pe acesta.

Conform relatărilor, fanii nu au putut să introducă un steag cu tricolorul la meciul din data de 25 februarie, cu echipa Sepsi Sfântu Gheorghe. Pe acest steag era inscripționat mesajul „Transilvania este pământ românesc!”. Ceea ce nu a fost pe placul oficialilor de la Sepsi.

Această situație a stârnit controverse și a creat tensiuni, oficialii considerând că astfel de gesturi nu fac decât să agite spiritele, fiind de fapt inutile. Cu toate acestea, mesajul de pe steag, conform surselor de la stiridelucj.ro, este considerat adevărat, având în vedere că Transilvania este parte integrantă a teritoriului românesc.

S-a întâmplat și anul trecut

Nu este prima dată când astfel de lucruri se întâmplă pe stadionul din Sfântul Gheorghe, unde șefii de la Sepsi par a fi extrem de sensibili. În februarie, anul trecut, la meciul Sepsi – FCU Craiova, a avut un incident aproximativ asemănător.

În minutul 26 al meciului de fotbal dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948, arbitrul Andrei Chivulete a decis să oprească definitiv jocul. Din cauza scandărilor xenofobe ale oltenilor. Acesta a urmat pașii recomandați de UEFA. Inițial, a cerut de la stația de amplificare să fie solicitată oprirea scandărilor xenofobe.

Întrucât solicitarea sa a fost făcută în zadar, Andrei Chivulete a dictat întreruperea meciului de fotbal timp de zece minute. Jucătorii au revenit de la cabine după pauză. Dar după câteva secunde scandările xenofobe au reînceput, ceea ce a dus la suspendarea definitivă a jocului.

Și presa din Ungaria s-a inflamat

Presa din Ungaria a scris că meciul de fotbal reprezintă un caz unic în fotbalul românesc. Că ultrașii echipei Craiova sunt de ani de zile printre cei mai periculoși din România, amenințându-și constant proprii jucători și manageri. Că în timpul jocului au fost folosite cuvinte anti-maghiare. Și că victoria ar trebui să îi fie acordată lui Sepsi, cu 3-0 la masa verde.

„Primul meci de acasă al celor Sepsi OSK din 2023 în campionatul românesc a durat doar 25 de minute. Arbitrul Florin Chivulete a întrerupt meciul de două ori din cauza scandărilor anti-maghiare ale suporterilor celor de la FCU Craiova, iar apoi a fluierat definitiv finalul meciului.

Ultrașii echipei Craiova sunt de ani de zile printre cei mai periculoși din România, amenințându-și constant proprii jucători și manageri. Astăzi, pe ei nu i-a interesat nicio clipă ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au strigat aproape exclusiv cuvinte anti-maghiare, în ciuda repetatelor avertismente ale crainicului local.

Chivulete a întrerupt meciul pentru prima dată în minutul 24, iar apoi a ordonat echipelor să intre în vestiar un minut mai târziu. După zece minute, jocul s-a reluat, dar din moment ce fanii vizitatorilor nu a încetat să-i insulte pe unguri, după doar 20 de secunde, arbitrul a anulat definitiv meciul – luând o decizie unică în istoria fotbalului românesc.

A mai fost suspendat un meci în România, din cauza unui scandal în tribune (Rapid-Steaua în 2008, după ce un arbitru a fost lovit), dar este prima dată când se încheie din cauza suporterilor odioși. Este de așteptat ca victoria să fie acordată lui Sepsi, cu 3-0 la masa verde. În locul meciului ratat, Cristiano Bergodi, managerul lui Sepsi, a programat imediat un antrenament”, scrie într-un articol publicat de Nemzeti Sport.