Adrian Mititelu acuză Federația Română de Fotbal că face jocurile lui Viktor Orban

Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, acuză Federația Română de Fotbal că face jocurile premierului Ungariei, Viktor Orban, care vrea ca echipa covăsneană să fie campioană. Adrian Mititelu încearcă în continuare să îi convingă pe cei de la FRF să dispună rejucarea meciului de fotbal dintre Sepsi OSK și FCU Craiova, care a fost suspendat din cauza scandărilor xenofobe ale oltenilor.

„Sepsi merge la Farul, nu e meciul pierdut din start. Dacă arbitrajul va fi în nota obișnuită, adică să le dea gol valabil cu mingea ieșită jumătate de metru, penalty inexistent… ce s-a întâmplat la Sepsi – Hermannstadt lasă un gust amar, alimentează niște zvonuri, niște suspiciuni. Asta arată ceva, probabil că în România trebuie să fie în play-off o echipă care reprezintă comunitatea maghiară, să fie la fel ca în Parlament.

Sau poate afacerile pe care le învârt apropiații premierului Orban prin Transilvania să aibă legătură cu promovarea echipei fanion. Și la alte sporturi au început să își exprime forța. Eu, cu banii mei făcuți cu greutăți și cu sânge, mă bat cu banii contribuabililor maghiari pe care domnul Dioszegi îi primește.

Unii îmi spun că Sepsi vrea să treacă la următorul nivel, că anul viitor vrea să fie campioană a României. Am înțeles că Viktor Orban vrea să o facă pe Sepsi campioană. Pentru asta trebuie să beneficiezi de tot sprijinul logistic al Federației”, a spus, duminică, Adrian Mititelu într-un interviu acordat pentru FCU Craiova, postat pe site-ul oficial al clubului de fotbal.

În prezent, FCU Craiova ocupă locul șapte, fiind cu cinci puncte în spatele lui Sepsi OSK, care ocupă ultimul loc ce duce în playoff (41 de puncte).

Cum s-a derulat meciul de fotbal dintre Sepsi OSK și FCU Craiova?

Vă amintim că în minutul 26 al meciului de fotbal dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948, arbitrul Andrei Chivulete a decis să oprească definitiv jocul din cauza scandărilor xenofobe ale oltenilor (xenofobia reprezintă ura față de persoanele străine). Acesta a urmat pașii recomandați de UEFA. Inițial, a cerut de la stația de amplificare să fie solicitată oprirea scandărilor xenofobe.

Întrucât solicitarea sa a fost făcută în zadar, Andrei Chivulete a dictat întreruperea meciului de fotbal timp de zece minute. Jucătorii au revenit de la cabine după pauză, dar după câteva secunde scandările xenofobe au reînceput, ceea ce a dus la suspendarea definitivă a jocului.

Presa din Ungaria a scris că meciul de fotbal reprezintă un caz unic în fotbalul românesc, că ultrașii echipei Craiova sunt de ani de zile printre cei mai periculoși din România, amenințăndu-și constant proprii jucători și manageri, că în timpul jocului au fost folosite cuvinte anti-maghiare și că victoria ar trebui să îi fie acordată lui Sepsi, cu 3-0 la masa verde.

„Primul meci de acasă al celor Sepsi OSK din 2023 în campionatul românesc a durat doar 25 de minute. Arbitrul Florin Chivulete a întrerupt meciul de două ori din cauza scandărilor anti-maghiare ale suporterilor celor de la FCU Craiova, iar apoi a fluierat definitiv finalul meciului.

Ultrașii echipei Craiova sunt de ani de zile printre cei mai periculoși din România, amenințăndu-și constant proprii jucători și manageri. Astăzi, pe ei nu i-a interesat nicio clipă ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au strigat aproape exclusiv cuvinte anti-maghiare, în ciuda repetatelor avertismente ale crainicului local.

Chivulete a întrerupt meciul pentru prima dată în minutul 24, iar apoi a ordonat echipelor să intre în vestiar un minut mai târziu. După zece minute, jocul s-a reluat, dar din moment ce fanii vizitatorilor nu a încetat să-i insulte pe unguri, după doar 20 de secunde, arbitrul a anulat definitiv meciul – luând o decizie unică în istoria fotbalului românesc.

A mai fost suspendat un meci în România, din cauza unui scandal în tribune (Rapid-Steaua în 2008, după ce un arbitru a fost lovit), dar este prima dată când se încheie din cauza suporterilor odioși. Este de așteptat ca victoria să fie acordată lui Sepsi, cu 3-0 la masa verde. În locul meciului ratat, Cristiano Bergodi, managerul lui Sepsi, a programat imediat un antrenament”, scrie într-un articol publicat de Nemzeti Sport.

Nimeni de la U Craiova 1948 nu a vorbit cu presa locală după meciul de fotbal cu Sepsi

Potrivit Digi Sport, imediat după meci, la zona de flash-interviu și-au făcut apariția doar portarul și antrenorul de fotbal de la Sepsi, însă niciun reprezentat al clubului de fotbal U Craiova 1948 nu a dorit să vină la interviu pentru a vorbi despre cele întâmplate la Sfântu Gheorghe.

Pe lângă scandările xenofobe, suporterii olteni au adus injurii și la adresa lui Adrian Mititelu. Ultrașii veniți de la Craiova au avut scandări jignitoare, care nu pot fi reproduse.