Ungurii au ajuns să ne dea lecții. Un ministru din Guvernul României declară deschis că se va inspira din măsurile implementate de Budapesta pentru a susține domeniul pe care el în conduce în România.

Nu întâmplător, ministrul în cauză din Guvernul Cîțu este susținut în Executiv de UDMR.

Ungurii au ajuns să ne dea lecții. Strategia inspirată din metodele Budapestei

Ministrul Sporturilor a anunțat că pregătește o strategie a sportului românesc care se va inspira din modelele de succes, în special din cel al Ungariei.

Eduard Novak a mai spus că în curând se va constitui o comisie interministerială care va realiza strategia.

Ministrul Eduard Novak a anunțat că va înființa o comisie care va avea ca scop realizarea unei strategii pentru sportul românesc.

”Vor fi preluate modelele de succes”

Membrii comisiei vor prelua modelele de succes, Ungaria fiind printre cele mai bune exemple.

”Vom constitui o comisie interministerială care va lucra la strategia sportului românesc, unul dintre modelele ce vor fi avute în vedere fiind cea a sportului maghiar, care se plasează, în acest moment, cu zeci de ani în avans față de noi”, a anunțat Eduard Novak, pe Facebook.

În ultimii ani, autoritățile din Ungaria au făcut investiții importante în infrastructura sportivă și au construit numeroase baze sportive, stadioane, săli de sport și bazine de înot.

Budapesta – sumele cele mai mari din PIB în Europa pentru sport și activități recreative

De asemenea, au investit bani în infrastructura sportivă a comunităților de maghiari de peste hotare, inclusiv din Ardeal, scrie Mediafax.

Practic, Ungaria este una dintre țările europene care alocă sumele cele mai mari din PIB pentru sport și activități recreative.

Investițiile se realizează în baza unei strategii pe termen lung care nu se schimbă în funcție de guvernare și care pune accentul, în egală măsură, pe sportul de performanță și pe sportul de masă.