UPDATE 12:14
"De la instalarea noii echipe guvernamentale am avut o permanentă atenţie pentru acest proiect de autostradă", a declarat Ungureanu, după ce a efectuat o vizită pe şantierul autostrăzii.
El a precizat că autostrada va fi dată în circulaţie la 15 mai, termen asumat de constuctori. "Este o veste bună", a spus premierul.
Întrebat dacă este mulţumit de stadiul lucrărilor, Ungureanu a precizat că va fi mulţumit atunci când acest tronson de autostradă va fi deschis circulaţiei.

La rândul său, ministrul Transporturilor a spus că mai sunt lucrările foarte grele de executat, în principal la poduri, dar constructorii au apucat deja "să atace aceste proiecte".
Termenul asumat de constructori expiră la jumătatea lunii mai, după ce a fost prelungit de mai multe ori. "Am fost săptămânal pe şantier, în special în zonele unde există poduri, unde au fost şi încă mai sunt probleme foarte mari. Vorbim de un proiect început de ani de zile, cu multe termene nerespectate. Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să-l deschidem", a spus Nazare.

Alexandru Nazare a declarat într-un interviu, pe care îl puteţi citi în revista Capital, că speră ca termenul asumat de constructori să fie respectat.
 
El a menţionat că acum se lucrează la poduri, la corpul autostrăzii lucrările fiind avansate.

Vezi aici imagini, din AVION, realizate la începutul lunii aprilie, cu stadiul lucrărilor.

Rămâi pe capital.ro pentru a afla ce spun cei doi oficiali.
La începutul lunii februarie stadiul lucrărilor la tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei, al cărui constructor este JV Impressa Pizzaroti şi Tirena Scavi, era de 95% de la km 6,55 la km 19,5, conform datelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) furnizate Capital la jumătatea lunii martie.
Tronsonul de autostradă construit de Asocierea română formată de “regii asfaltului” avea stadiul fizic general în luna februarie de 80%. Cea mai avansată porţiune era cea de la km 48,2 la km 62, lucrările realizate de Spedition UMB, firma controlată de Dorin Umbrărescu. Aşa cum se poate vedea şi din imaginile filmate, cele mai întârziate lucrări sunt între km 46,5 şi km 48,2.

La finele lunii trecute, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a efectuat o vizită neanunţată pe şantierul autostrăzii într-o zi de duminică, însă a avut surpriza să constate că pe șantier nu era niciun muncitor, informa Capital.ro. Alexandru Nazare i-a chemat a doua zi la minister pe cei trei constructori care se ocupă de autostrada spre munte, pentru a da explicații privind motivul pentru care lucrările nu se derulau în condițiile în care finalizarea autostrăzii a tot fost amânată.

Termenul de finalizare este trimestrul II al acestui an, iar reprezentanţi ai ministerului au precizat în urmă cu o lună că speră ca lucrările să fie gata până la 15 mai. Surse din cadrul instituţiei susţin însă că autostrada va fi deschisă circulaţiei în trimestrul II, dar abia în a doua parte a lunii iunie.