Ungaria intenţionează să nu acceseze următoarea tranşă a creditului de la FMI, care va fi pusă la dispoziţia guvernului în septembrie, şi negociază cu reprezentanţii instituţiei prelungirea acordului stand-by, pentru a acorda şi următorului cabinet oportunitatea de a trage bani de la Fond.

Ministrul de Finanţe al Ungariei, Péter Oszkó, a declarat că guvernul discută cu o delegaţie a FMI, aflată în vizită la Budapesta, pentru a stabili dacă este necesar ca autorităţile să acceseze toate tranşele pachetului de finanţare externă de 20 de miliarde de dolari, în contextul îmbunătăţirii condiţiilor economice până într-un punct unde creditul multilateral nu ar fi necesar, potrivit portfolio.hu.

Oszkó a adăugat că unele tranşe din programul de sprijin extern obţinut de Ungaria în toamna anului trecut vor fi accesate de următorul cabinet care se va instala la Budapesta.

Oficialul a mai spus că Ungaria încearcă să obţină o potenţială extindere a perioadei de finanţare externă din partea FMI şi UE, pentru a oferi „o zonă de siguranţă” următorului guvern, pentru finanţarea creşterii economice.

Potrivit ziarului maghiar Napi Gazdaság, guvernul nu va accesa următoarea tranşă a creditului de la FMI, care va fi deblocată până la finele lunii septembrie.

SURSA: Mediafax