Ungaria a decis să ridice restricţiile de intrare pentru românii care deţin un certificat de imunizare împotriva COVID-19, după o decizie similară a României, a anunţat sâmbătă seară ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează duminică agenţia de presă MTI.

Nu se mai stă în izolare și nu se mai cer teste pentru vaccinați

Începând de sâmbătă seară, cetăţenii români imunizaţi împotriva coronavirusului pot intra în Ungaria fără a mai fi nevoiţi să stea în izolare sau să prezinte teste negative la COVID-19, a scris pe şeful diplomaţiei ungare pe Facebook

România a plasat vineri Ungaria pe lista “verde” în clasificarea privind situaţia epidemiologică, astfel că cetăţenii ungari nu mai au restricţii la intrare.

Ungaria spune că a învins pandemia

Ungaria anunță că a învins valul trei al pandemiei. Măștile nu vor mai trebui purtate în public, în aer liber se vor putea aduna până la 500 de persoane.

Hotelurile, restaurantele, spa-urile, teatrele, cinematografele și sălile de sport au fost deja redeschise, în încercarea de a reporni motoarele economiei din zona serviciilor.

Ungaria anunță că a învins valul trei al pandemiei. Atinge în curând pragul de 5 milioane de vaccinați
Ungaria va ridica cele mai multe dintre restricțiile contra Covid-19 ce mai sunt încă în vigoare imediat ce numărul celor vaccinați va atinge 5 milioane, adică în acest weekend, a declarat vineri premierul Viktor Orban, citat de Reuters.

Orban anunță renunțarea la măștile în public

Orban a spus la postul de radio de stat că măștile nu vor mai trebui purtate în public, în aer liber se vor putea aduna până la 500 de persoane, iar evenimentele în spații închise vor fi permise pentru persoane cu adeverințe de vaccinare.

”Acest lucru înseamnă că am învins valul al treilea al pandemiei”, a declarat premierul ungar, adăugând că a venit timpul ”să spunem la revedere măștilor” în aer liber.