O parte a maşinilor C1 rechemate pentru reparaţii de PSA Peugeot Citroen la nivel internaţional au fost vândute în România, numărul modelelor care urmează să fie verificate nefiind încă stabilit, potrivit Citroen România, scrie Mediafax.

„Am primit o notificare din partea constructorului, care ne-a anunţat că intrăm sub incidenţa programului de rechemare, însă nu ştim exact care va fi numărul de maşini cerute la reparaţii. În orice caz, sunt foarte puţine”, au declarat reprezentanţii Citroen România.

Compania a vândut anul trecut 2.403 unităţi, din care 281 au model C1.

100.000 de maşini rechemate în total

PSA Peugeot Citroen a anunţat că va rechema pentru reparaţii până la 100.000 de automobile din cauza unei defecţiuni la pedala de acceleraţie.

Modelele rechemate sunt Citroen C1 şi Peugeot 107 construite la o uzină din Cehia unde PSA Peugeot Citroen şi Toyota produc împreună maşini.

Toyota recheamă 1,8 milioane de maşini în Europa

Toyota a anunţat vineri că recheamă până la 1,8 milioane de autovehicule vândute în Europa pentru a remedia problema pedalelor de acceleraţie, după ce cu două săptămâni în urmă a luat o măsură similară pentru 2,3 milioane de maşini vândute în Statele Unite.

Defecţiunea pedalelor de acceleţie ale automobilelor Toyota poate determina accelerarea nedorită a maşinii.

SURSA: Mediafax