Alexandru Cumpănașu, care este unchiul Alexandrei – une dintre victimele monstrului de la Caracal, a cerut românilor din Diaporă să reacționeze în contextul tragediei provocate de Gheorghe Dincă. El a solicitat acestora să-și sune rudele rămase acasă pentru a verifica dacă sunt bine.

„#112vreau să trăiesc. APEL CĂTRE DIASPORA: Dragi prieteni, nu am somn cu gândul la chinurile îngrozitoare prin care a trecut şi poate trece Alexandra. La nemernicia unui STAT impotent şi complice, la miile de informaţii pe care le-am primit de la dumneavoastră şi care mă răscolesc cu fiecare caz şi fiecare poveste tragică. Cum am ajuns atât de inumani? De indolenţi? De ANIMALE? Pt ce se mai duc la serviciu unii funcţionari?!

Vă rog încă o dată, dacă aveţi rude sau prieteni plecaţi afară daţi-le vă rog un telefon. Verificaţi că sunt bine. Nu vă costă nimic. Şi dacă aveţi vreo bănuială vă rog să îmi scrieţi… diaspora a fost mereu batjocorită, folosită şi uitată. Uitând că DIASPORA suntem NOI cei de acasă: părinţii, fraţii, rudele, prietenii noştri goniţi din ţara lor de o şleahtă de politicieni incompetenţi şi nepăsători”, a scris Alexandru Cumpănaşu pe Facebook.