Alexandru Cumpănașu, după condamnarea lui Gheorghe Dincă: „Rămâne un monstru”

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și unghiul Alexandrei Măceșanu, a vorbit despre condamnarea lui Gheorghe Dincă în Dosarul Caracal, bărbatul care a răpit-o, violat-o și ucis-o pe tânăra fată.

„Dincă rămâne un monstru, eu nu pot uita. Acest nemernic ne mințea, acum a venit să spună altceva. Când a spus adevărul? Rămâne un om care a a răpit-o și violat-o pe Alexandra. Nu pot să fiu convins că Alexandra e moartă. Ceea ce a declarat Dincă în rechizitoriu nu stă în picioare.

Eu am cerut expertiză internațională, dar mi a fost refuzată. Procurorul a spus că nu e relevant pentru cauză. Probable că se va merge la CEDO. Această soluție nu mă convinge decât că acest om merită ce e mai rău. Pe fond rămân foarte multe întrebări”, a spus, vineri seară, Alexandru Cumpănașu, în cadrul unui interviu acordat pentru România TV.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare

Declarația sa vine la câteva ore după ce Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat că le-a omorât și incinerat în curtea casei sale pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Totuși, acesta ar fi trebuit să stea după gratii 80 de ani, de fapt.

Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, a declarat vineri că ar fi vrut mai degrabă să afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu nepoata sa.

„După faptele pe care le-a făcut, Dincă își merită soarta. Pe noi mai puțin ne afectează. Dincă s-a lăsat influențat de anumiți indiviz că va scăpa. Dincă, să stai liniștit acolo, îți meriți soarta. Dincă, acum, băiatule, prietene, să stai acolo la grădiniță! Noi ne-am dori să aflăm ce a fost în realitate”, a spus bunicul Luizei Melencu.

Magistrații Tribunalului Olt l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare cu executare, deși el nu a semnat pe durata cercetărilor niciun acord de recunoaștere a celor două crime. El a fost condamnat la pedeapsa maximă, fiind găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

Gheoghe Dincă este obligat să plătească daune morale în valoare de 100.000 euro familiei Melencu și daune morale în valoare de 500.000 euro familiei Măceșanu. În același dosar penal a fost condamnat și prietenul lui Gheoghe Dincă, Ștefan Risipițeanu, la șaăte ani închisoare pentru viol întrucât a violate pe Melencu Luiza Mihaela.