România este lovită de un val de aer polar! ANM: Temperaturile vor scădea chiar și sub -10 grade

Potrivit meteorologului, astăzi și mâine vom avea parte de o vreme mai rece decât normalul perioadei.

„Masa de aer rece persistă. Azi și mâine va determina o vreme mai rece decât normalul perioadei. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. În regiunile intracarpatice, în vest și nord-vest, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu maxime cuprinse între 10 și cel mult 14-15 grade”, a declarat meteorologul (ANM) Alina Șerban la Realitatea Plus.

Astfel, temperaturile vor fi mai scăzute în această noapte și se vor înregistra valori de sub 0 grade aproape în toate regiunile. În depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor scădea chiar și sub -10 grade. Totuși, meteorologii au și vești bune. Potrivit acestora, vremea se încălzește în cea mai mare parte a regiunilor spre sfârșitul săptămânii.

România este lovită de un val de aer polar! ANM: Temperaturile vor scădea chiar și sub -10 grade

În intervalul 8-12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11-12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile  maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8-9 grade, în timp ce minimele nocturne vor  fi de 1-2 grade, în medie.

De asemenea, a doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2-3 grade.

Totodată, va ploua moderat cantitativ în intervalul 7-9 noiembrie, când izolat vor fi și cantități de apă însemnate. Mai apoi, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

România este lovită de un val de aer polar! ANM: Temperaturile vor scădea chiar și sub -10 grade

În intervalul 8-12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11-12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 1-2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și  temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8-9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași.

A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor  mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 8-9 grade, iar cea a minimelor în jurul a 2 grade.