Un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit în timp ce se afla în Germania, la cules de sparanghel. Nicolae Bahan, originar din Solca, judeţul Suceava, a mers în Germania în urmă cu trei săptămâni, împreună cu soţia sa, la o fermă aflată la circa 40 km de Freiburg.

Decesul s-a înregistrat în acest weekend, sâmbătă, pe 11 aprilie. Soţia bărbatului spune că aşteaptă acum concluziile medicilor legişti din Germania.

“În Germania nu se lucrează pentru că e Paștele. Marți mi s-a spus că voi ști cauzele decesului, dar eu cred că e vorba de inimă. Acum mi s-a spus să stau în cameră și să nu merg la muncă. Am vorbit cu o firmă din Arbore și a spus că se va ocupa cu repatrierea pentru că noi vrem să-l îngropăm acasă. Și firma unde am lucrat cu soțul a promis că ne ajută cu repatrierea”, a declarat Silvia Bahan, potrivit monitorulsv.ro.

Soţia bărbatului mai spune că acesta nu era suspect de COVID-19 şi nu a prezentat vreun simptom al acestei temute boli, la fel cum nici ea nu are vreo problemă medicală. Reamintim că judeţul Suceava este cel mai lovit judeţ din România de către pandemia de coronavirus: 1.731 de cazuri pozitive din totalul naţional de 6.633 (date prezentate luni, 13 aprilie).

Muncitorii sezonieri români care au plecat în Germania la cules de sparanghel au creat un adevărat scandal în ţara noastră săptămâna trecută, după ce 2.000 de persoane s-au înghesuit pe Aeroportul din Cluj, ignorând total orice normă de distanţare socială.