Roboţii care să rezolve cubul lui Rubik au mai fost creaţi, însă cel al australienilor a spulberat recordul unei maşinării, reuşind să rezolve puzzle-ul în doar 10.18 secunde.

Recordul mondial este deţinut de Feliks Zemdegs, 15 ani, care a reuşit să rezolve cubul lui Rubik în doar 6,24 de secunde.

Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de către sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik.

Numit inițial „Cubul Magic” de către inventatorul său, Ernő Rubik, a fost redenumit „Cubul lui Rubik” de compania Ideal Toys în 1980.  Este considerată a fi cea mai bine vândută jucărie din lume.

Într-un cub Rubik clasic, fiecare din cele șase fețe este acoperită cu 9 etichete, colorate în una din șase culori (în mod tradițional alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde). Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe, și astfel amestecarea culorilor. Pentru rezolvarea jocului, fiecare față trebuie să aibă o singură culoare.

<iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/oWtBTKpWVXk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/wIvHw17vuGU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>