”Litoralul este, în general, destinaţia românească de Revelion care se vinde ultima, este opţiunea românilor care află mai târziu dacă au posibilitatea să plece din oraşul de reşedinţă pentru câteva zile de vacanţă. Le este mai confortabil să vină într-o staţiune aproape de casă, iar pe litoral au mai găsit locuri la preţuri accesibile. Vremea se anunţă bună”, a spus Corina Martin, citată de Agerpres. Pentru un hotel de 4 stele din Mamaia, preţul pentru vacanţa de Revelion începe de la 1.700 lei/3 nopţi, pentru 2 adulţi cu pensiune completă şi cină festivă de Revelion.

Cei care îşi doresc un Revelion de lux într-un hotel de 5 stele din Mamaia plătesc între 2.877 lei şi 3.810 lei/3 nopţi pentru 2 persoane, cu cină festivă de Revelion, brunch şi cină pe 1 ianuarie, mic dejun, prânz şi cină festivă cu specific grecesc pe 2 ianuarie şi mic dejun pe 3 ianuarie. ”De obicei, hotelurile includ în ofertă proceduri de wellness şi SPA. Numărul hotelurilor care organizează petreceri de Revelion pe litoralul românesc a rămas aproximativ acelaşi ca anul trecut. Cele mai multe sunt în staţiunea Mamaia, Eforie Nord şi Mangalia. În general, oferta vine în întâmpinarea cererii. Dacă ar fi o cerere mai mare, ar exista mai mulţi hotelieri care să organizeze petreceri de Revelion. Avem şi o premieră în România, cazare gratuită în Eforie Nord, turiştii plătind restul serviciilor”, a mai spus Corina Martin.

În Eforie Nord, preţurile încep de la 1.350 lei/sejur 3 nopţi, pentru 2 adulţi, cu mic dejun, bonuri valorice de 250 lei/camera/sejur, masă festivă în seara de Revelion şi seară de carnaval pe 1 ianuarie 2016 la o pensiune de 3 stele. În Constanţa, la hotelurile de 3 stele, preţurile încep de la 848 lei/sejur 3 nopţi, pentru 2 persoane. Oferta include cazare cu mic dejun, cina festivă de Revelion, cadou bun venit.

”Federaţia HORA şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România încă mai speră ca Executivul să dea o ordonanţă de amânare a termenului până la care să se facă analiza de risc la incendii, fără de care nu se emite autorizaţia de funcţionare începând cu 1 ianuarie. Toţi organizatorii, fie că este vorba de cluburi, restaurante sau hoteluri, şi-au luat măsuri speciale în acest sens”, a precizat Corina Martin,  potrivit aceleiași surse.