Este vorba despre fostul secretar de stat, Valentin Preda. Acesta a primit în primă înstanță 6 ani de închisoare cu executare.

În dosarul lui Valentin Preda mai este implicat și Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, care a fost condamnat la 8 ani închisoare cu executare.

Valentin Preda ar fi primit de la poliţistul Manolachi niște fotografii cu probe sustrase din DNA. Preda s-ar dus cu fotografiile la Ministerul Dezvoltării, unde Liviu Dragnea era ministru. Fotografiile ar fi ajuns la Liviu Dragnea. Pozele lui Emil Manolachi vizau activitatea firmei Tel Drum.

„În iunie 2014, Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Dan Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in DNA, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru ca l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, cercetat pentru trafic de influenta, privind organizarea unui flagrant de catre directie. Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor a fost trimis in judecata de DNA pentru ca ar fi cerut mita 200.000 de euro pentru a ajuta la urgentarea incheierii unui contract privind extinderea sistemului informatic al rovinietei, intre CNANDR si o firma”, transmiteau autoritățile

„Există indicii temeinice că în perioada noiembrie 2012 – 18 februarie 2013, învinuitul Manolachi Dan Emil, în calitate de ofițer de poliție judiciară angajat la Direcția Națională Anticorupție, a transmis unor persoane neautorizate informații confidențiale și date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuțiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la D.N.A.

În același interval de timp, cu ajutorul lui Manolachi Dan Emil, învinuitul Preda Răducu-Valentin, secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informații confidențiale și secrete de stat conținute în dosare penale aflate în instrumentare la D.N.A., pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său”, arătau procurorii DNA într-un comunicat din februarie 2013.