Un purtător de cuvânt al pompierilor a spus că podul de 260 de metri lungime din apropiere de oraşul Aulla, la jumătatea distanţei dintre Genova şi Florenţa, în extremitatea de nord a regiunii Toscana, s-a prăbuşit la ora 10.25 (08.25 GMT).

Noroc cu pandemia…

Carantina impusă de guvern pentru a combate răspândirea coronavirusului a dus la reducerea traficului în întreaga ţară, inclusiv pe artera din care făcea parte şi podul, cunoscută sub numele SS330.

O echipă de pompieri se află încă la faţa locului, a adăugat purtătorul de cuvânt. Doi şoferi au fost transportaţi la spital cu răni minore, a precizat el. Podul, care era administrat anterior de autorităţile provinciale, a fost dat în managementul ANAS, o companie controlată de grupul feroviar Ferrovie dello Stato. Ministrul transporturilor Paola De Micheli a declarat că a cerut ANAS să prezinte un raport detaliat.

În 2018, un alt pod s-a prăbuşit în Italia, accidentul având 43 de morți

În august 2018,  număr de 43 de persoane au murit când un viaduct din Genova operat de grupul Atlantia s-a prăbuşit. Podul Morandi este construit în anii ’60 și are peste 50 metri înălţime. Bucata căzuta avea și ea zeci de metri. Din primele informații, se pare că podul s-a prăbușit în jurul orei prânzului, la o oră de trafic intens, în timpul unei furtuni. Pompierii s-au confruntat cu o situație neateptată: mai multe mașini au fost prinse sub dărâmături și scurgerile de combustibil ridicau riscul de explozii greu de controlat.