Senatorul PSD Niculae Bădălău, cunoscut pentru jignirile la adresa diasporei, e favorit pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Trebuie precizat cî Bădălău beneficiază de o lege pe care a modificat-o în interes personal în urmă cu trei ani. Pe atunci ţintea chiar şefia instituţiei.

Amendament depus chiar de Bădălău

Iar modul în care Niculae Bădălău a ajuns să depună în 2017 amendamentul care a schimbat legea în favoarea sa este o poveste în sine.

Astfel, în vara anului 2016, nouă parlamentari PSD, printre care Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu, au iniţiat un proiect prin care doreau să modifice Legea de funcţionare a Curţii de Conturi, în sensul în care cereau dreptul la pensie de urmaş pentru moştenitorii celor care au condus instituţia, scrie adevărul.ro.

În noiembrie 2016, proiectul a fost adoptat tacit (fără a fi dezbătut şi votat) de Camera Deputaţilor, apoi a ajuns în Senat.

Pe 16 mai 2017, proiectul a ajuns în Comisiile reunite de Buget şi Muncă din Senat, pentru a primi raport. În şedinţă, Nicolae Bădălău a depus amendamentul care i-a deschis uşa spre Curtea de Conturi, deşi scopul iniţial al proiectului era cu totul altul.

5.000 de euro lunar

La sfârşitul lunii mai 2017, legea a fost adoptată de Senat, iar o lună mai târziu a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis cu tot cu amendamentul lui Bădălău, care azi îi serveşte direct senatorului PSD.

Actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine mutarea pentru a scăpa de Bădălău la alegerile parlamentare. Baronul de Giurgiu va câştiga 5.000 de euro lunar

În context, trebuie făcută mențiunea că Parlamentul va opera săptămâna aceasta câteva mutări în instituţiile publice.

Nicu Marcu, vicepreşedintele Curţii de Conturi, va fi numit la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), post rămas vacant după ce Leonard Badea (numit de PSD) a prins toamna trecută un fotoliu de viceguvernator al Băncii Naţionale (BNR).

La Curtea de Conturi, în locul lui Nicu Marcu, va fi instalat senatorul PSD Niculae Bădălău, susţin surse politice.

Conducerea PSD îl vrea izolat politic

Fost ministru al Economiei în Guvernul Dăncilă, baronul PSD de Giurgiu s-a remarcat prin injuriile aduse românilor din diaspora la o petrecere cu lăutari.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a calculat că Bădălău poate fi izolat politic prin promovarea la Curtea de Conturi, susţin sursele citate.

Astfel, Ciolacu va scăpa de liderul PSD Giurgiu la alegerile parlamentare din toamnă, când ”baronul Ficăţel” ar fi vrut să deschidă lista de senatori PSD la Giurgiu, fieful său politic.

Practic, Ciolacu îl trimite pe Bădălău într-o sinecură cu gândul că absenţa sa de pe listele PSD va scuti partidul de noi atacuri politice în campania din toamnă.