Între 12 septembrie și 9 octombrie, locuitorii orașului vor putea plăti cu mărci germane în 21 de magazine din oraș și din împrejurimile orașului, în urma unei inițiative la care locuitorii orașului au aderat.

Altfel de experimente au mai avut loc și în cursul anului trecut, obiectivul lor fiind acela de a-i ajuta pe oameni să scape de mărcile germane pe care nu au mai apucat să le schimbe și pe care și-ar dori să le valorifice.

Germania își pregătește exitul din zona euro, se arată într-un material publicat de britanicii de la Daily Express, preluat de presa internațională, care arată că Banca Centrală a Germaniei ar fi început să tipărească din nou mărci germane.

Deocamdată, informațiile nu sunt decât niște zvonuri, însă vin peste un alt set de informații cu privire la pregătirea unor state europene pentru desființarea zonei euro.  

În momentul de față mai sunt miliarde de mărci în circulație.

Mai precis, 6,91 miliarde de  mărci în monede, la care se adaugă alte 6,47 miliarde în bancnote, conform ultimului raport al Băncii Centrale a Germaniei.

Banca Germaniei acceptă să schimbe aceste mărci în euro, însă germanii nu se înghesuie, în ciuda cursului destul de bun.

Bundesbank oferă un euro la 1,9 mărci germane, însă din cele peste 14 miliarde de mărcu existente la finalul lui 2007, nu au fost schimbate decât aproximativ un miliard și jumătate.