Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova informează că incendiul a avut loc la locomotiva unui tren de marfă

Sursă: ISU Prahova

Mecanicul a întreprins măsurile specifice de protecție prin decuplarea locomotivei de restul vagoanelor. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

ISU Prahova precizează că incendiul se manifestă la compartimentul motor și nu sunt victime.

Garnitura a plecat din Gara Brazi către Gara Crivina, iar pe traseu a fost observat incendiul la garnitura diesel a operatorului privat de transport.

În ultima perioadă am avut parte de astfel de incidente în domeniul feroviar, unele chiar mai grave de atât, care s-au sfârșit cu decesul unor oameni.

Ministrul Transporturilor a venit totuşi recent cu informații îmbucurătoare despre investițiile care vor avea loc pentru infrastructura feroviară.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii aduce vești bune în ceea ce privește domeniul feroviar

În următorii ani vor fi făcute investiţii masive, din fonduri europene, pentru infrastructura feroviară şi pentru material rulant.

„Faptul că nu s-a investit duce la o viteză a trenurilor în România care e, poate, una din cele mai scăzute din Europa în acest moment. Iar investiţiile atât pe zona de infrastructură, cât şi pe material rulant, în anii viitori vor fi masive din bani europeni.

Asta e un lucru foarte bun, mai ales că de vreo 30 de ani pe zona de CFR putem să spunem că nu s-a investit aproape deloc”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu susține că CFR Călători va primi anul acesta primele garnituri de trenuri noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a afirmat că anul acesta compania CFR Călători va primi primele garnituri de trenuri noi. Astfel de achiziții nu s-au mai făcut de acum 20 de ani.

„Ultima dată s-au cumpărat trenuri noi de călători în România acum vreo 20 de ani, deci de 20 de ani nu s-au cumpărat trenuri noi în România, mă refer la CFR Călători. Au mai fost modernizate însă, dar nu garnituri de tren noi.

Anul acesta vor veni primele garnituri de tren noi. Avem deja închisă licitaţia pentru 37 de trenuri noi, garnituri, iar anul acesta încă 82, ceea ce înseamnă şi trenuri de lung parcurs, şi trenuri de scurt parcurs.

Asta înseamnă ceva, dacă de 20 de ani nu s-a investit în această zonă, lucrurile nu pot fi făcute peste noapte, ci trebuie apucate încet, încet, toate şi rezolvate pe rând, pentru că de aceea, neinvestindu-se după Revoluţie aproape deloc, este una din cauzele pentru care avem şi incidente pe calea ferată”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu, acum câteva zile.