Potrivit raportului preliminar al Departamentului Anti-fraudă al băncii, directorul agenţiei si alti angajati au savarsit fapte incriminate de legea penala ca delapidare, fals si uz de fals sau au fost complici la aceste fapte.

In urma controlului, comisia disciplinara a decis desfacerea contractelor de munca ale angajatilor implicati, pentru incalcarea normelor si procedurilor interne, precum si pentru incalcarea codului de conduita al angajatilor Raiffeisen Bank.

Banca a pus la dispozitia procurorilor DIICOT informatiile si documentele rezultate in urma anchetei interne, urmand sa acorde in continuare sprijin organelor de cercetare penala.

"Raiffeisen Bank aplica principiul <> la frauda si fata de incalcarea codului de etica si a legilor. Banca are implementate mecanismele antifrauda necesare supravegherii si controlului respectarii reglementarilor legale, precum si a normelor sale interne. In acest sens avem o buna colaborare cu organele de cercetare penala pe care le sesizam ori de cate ori avem informatii despre o frauda sau o tentativa de frauda", a declarat Ionel Fierascu, directorul de Conformitate al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank a sesizat in ultimii patru ani organele de cercetare penala intr-un numar de 119 cazuri de frauda interna si externa si un numar de 182 de tentative de frauda. De asemenea, in sapte cazuri, banca a acordat sprijin organelor de politie pentru organizarea de actiuni de surprindere in flagrant.