Viorel Cataramă a fost admis de către Curtea Constituțională (CCR) pentru a participa ca și candidat la alegerile prezidențiale.

De asemenea, candidatura și semnul electoral ale lui Cataramă au fost înregistrate la Biroul Electoral (BEC), pentru alegerile din luna noiembrie.

„A admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președinte”.

Pe de altă parte, contestația împotriva înregistrării candidaturii Vioricăi Dăncilă și alte două contestații formulate împotriva candidaturii lui Theodor Paleologu la prezidențiale, au fost respinse de Curtea Constituțională.

Sâmbătă, după ce Biroul Electoral Central a respins candidatura sa la prezidențiale, Viorel Cataramă a contestat decizia la Curtea Constituțională, menționând că este „profund nelegală” și bazată pe aprecieri subiective.

Biroul Electoral Central a anunțat că cele 94.000 de semnături depuse de Viorel Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente, acesta fiind și motivul pentru care a decis să respingă înregistrarea candidaturii și a semnului electoral depuse de Viorel Cataramă pentru alegerile prezidențiale.

Mai mult,politicianul a fost primul care și-a depus candidatura pentru prezidențiale. Acesta a ajuns la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.

Campania electorală va începe oficial pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie.

În plus, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie, potrivit hotărârii de Guvern.