Comfert, cu sediul în Bacău, fondată în 1998, este un important distribuitor de îngrăşăminte, operând o rețea de distribuție care deserveşte aproximativ 1.900 de clienți din domeniul agricol. Origin va achiziționa 100% din Comfert, tranzacția fiind supusă unor condiții, incluzând primirea aprobării din partea Consiliul Concurenței, și este de așteptat să se finalizeze în cursul lunii octombrie 2015. Comfert a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 447 de milioane de lei şi pierderi de 45 de milioane de lei.

În 2014, Cătălin Grigoriu ocupa locul 130 în Top 300 Capital “Cei mai bogaţi români” şi la 38 de ani se putea lăuda că avea un business integrat în industria morăritului şi a panificaţie. Pe lângă Comfert, omul de afaceri din Bacău mai deţine împreună cu Eusebiu Guţu compania Pambac.

Pe lângă preluarea Comfert, grupul irlandez mai vrea să achiziţioneze şi compania Redoxim pentru suma de 35 de milioane de euro.  

Redoxim, cu sediul în Timișoara, fondată în 1991, este un important furnizor de servicii şi produse pentru fermieri care deserveşte aproximativ 2000 de clienți printr-o rețea de distribuție de 55 de puncte de vânzare cu amănuntul. Origin va achiziţiona 100% din Redoxim, tranzacţia urmând a fi finalizată în următoarele două luni. Asistenţa vânzătorilor a fost asigurată de BDO Auditors & Business Advisors (Dan Ştirbu, Partener).

Tranzacţiile au fost coordonate de Marian Dinu – Country Managing Partner şi Paula Corban-Pelin – Counsel. Din echipa de avocaţi au făcut parte: Nastasia Dumitru – Associate, Corporate/M&A; Ioana Popescu – Associate, Corporate/M&A; Cristian Vlaicu – Senior Associate, Banking; Tudor Nedelea – Tax Director, Alin Buftea – Partner, Real Estate; Elena-Monica Preoţescu – Managing Associate, Employment.