Profil de birou: hartii, pixuri,
faxuri, clipsuri, cana de cafea. In dreapta, pe colt, monitorul de 15″. In fata ta, tastatura. Sub birou, carcasa computerului ia zilnic suturi, din greseala. In curand trebuie sa pleci in delegatie. Dai drumul la calculator si imprimi zeci de pagini (documentele de care ai nevoie). Ajuns in interes de serviciu departe de birou, realizezi ca ai uitat anumite acte. Telefon. Fax. Nu raspunde nimeni, nu se inteleg faxurile intre ele, nu se imprima bine, nu mai e hartie de fax. Cosmar. Dezastru. Concluzie: ai nevoie de un laptop!
Utile din toate punctele de vedere pentru un om grabit si cu foarte multa treaba, laptopurile castiga tot mai mult teren. Spatiul mic pe care il ocupa si faptul ca pot fi plimbate de colo-colo fara prea mari eforturi au fost primele atuuri. In schimb, spatul mic de care dispun in interior nu le permite sa tina pasul cu ultimele componente.
Generatia actuala de laptopuri dispune de procesoare ale caror frecvente de tact pleaca de la 500 MHz si ajung la 850 MHz. Sunt echipate standard cu CD-ROM sau DVD, fax modem si placa de sunet. Cu alte cuvinte, au tot cele trebuie pentru a fi in contact cu lumea oriunde te-ai afla. Pe langa acestea, posibilitatile de upgrade sunt generoase, asa ca pentru niste sume nu tocmai modice, laptopul se poate transforma intr-un „mic monstru”.
Pretul unui laptop nu este mic, dar cei care au nevoie de mobilitate in munca de birou si dispun de ceva mai multe lichiditati isi vor da seama repede ca investitia nu este in zadar. In plus, generatiile mai vechi se gasesc la preturi onorabile, asa ca cine doreste cu tot dinadinsul sa detina un asemenea aparat se poate descurca.