Inelul de aur cu o piatră turcoaz ovală a fost disputat de opt doritori, fiind în cele din urmă adjudecat de un colecţionar anonim, prin telefon, a informat casa de licitaţii.

Jane Austen este unul din cei mai faimoşi romancieri ai sfârşitului de secol al XVIII-lea şi începutului de secol al XIX-lea, autoare a unor romane ca "Pride and Prejudice" şi "Sense and Sensibility", clasice în literatura engleză şi subiecte ale multor ecranizări. Jane Austen nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut copii, iar inelul a rămas în familie de la moartea scriitoarei, în 1817.

Anul trecut, cel mai vechi manuscris al scriitoarei, o ciornă scrisă pentru o carte care nu a fost publicată niciodată, s-a vândut cu 1,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s.

Printre alte piese propuse la licitaţia de literatură engleză, istorie, cărţi pentru copii şi ilustraţii se numără ediţii vechi ale operelor lui William Shakespeare, Charlotte Bronte şi Geoffrey Chaucer, desene de Beatrix Potter şi scrisori ale lui Jonathan Swift.

La licitaţie s-au vândut obiecte de peste 1,5 milioane de lire sterline, multe din ele fiind adjudecate cu mult peste preţul estimat, scrie Agerpres.